Uz zvuke Ultra Music Festivala

Ultra Europe Festival, već se tradicionalno treću godinu za redom održao u Splitu, biseru Mediterana. Samo ime festivala „Ultra“ predstavlja nešto spektakularno, zato nije ni čudo što je za mjesto održavanja odabran baš Split. On kao grad na Mediteranu nudi pregršt mogućnosti za uživanje, prekrasan pogled s Marjana kao i šetnju kroz Dioklecijanovu palaču, te mnoge druge znamenitosti u ovom gradu koje privlače pozornost domaćih i stranih turista.

Ultra-Music-american-flag-crowd

Ultra glazbeni festivali održavaju se i u drugim dijelovima svijeta, kao sto su Brazil, Japan te Miami, iz kojeg i potječe ovaj festival. Samom najavom izazivaju pravu „groznicu“ medijskih, glazbenih te društvenih krugova.

Predivni prizori uživanja, ljepote prirode, zaraznih zvukova i okupljanje mladih iz cijelog svijeta rijetko koga može ostaviti ravnodušno. Teško je ne poželjeti pridružiti se masi i uživati u svakom trenutku.

Ove godine za zabavu su bili zaduženi Carl Cox, Above & Beyond, Afrojack, Armin van Buuren, deadmau5, Jamie Jones, Nero, Solomun, Apollonia, Dash Berlin, Markus Schulz, David Guetta, Hot Since 82, Hardwell, Ferry Corsten presents Gouryella, Thomas Jack, Rødhåd.

Ultra Music Festival Armin van Buuren

Naravno, ni mi nismo propustili pridružiti se ovom spektakularnom događaju, te smo i dalje pod dojmovima, pokušavajući sjediniti sve doživljeno u par rečenica.

Svakako bi valjalo početi od euforije koje je vladala prije samog početka festivala, te se nastavila i za cijelo vrijeme dok je trajao. Doživljaj koji se svakako može pričati unucima. Zastave su se vijorile, svatko je predstavljao svoju državu (a bilo ih je iznimno puno) – može se reći „svijet u malom“.

Posjetitelje širom svijeta pomalo je razočaralo otkazivanje prvog dana Ultre, no svejedno su se potrudili napraviti predivnu atmosferu bez obzira na sve; pjevajući u ritmu najpoznatijih i najslušanijih hitova u jedan glas.

Svakako, prilika za nadoknađivanje svega propuštenog pružila se odmah sljedeći dan kada su se organizatori pobrinuli vratiti na scenu neke od izvođača koji nisu bili u prilici nastupati u petak. Party je počeo ranije i „partijanere“ doveo do maksimalnog uživanja.

Ultra-Music-Festival-crowd

Nedjelja je svečano i nezaboravno obilježila kraj ovog dvodnevnog raja za mlade širom svijeta. DJ-evi su dali svoj maksimun na sceni, održavajući masu u stalno dobrom raspoloženju koje je trajalo do ranih jutarnjih sati.
Naravno, valja spomenuti i šećer na kraju koji je pružio jedan od najpoznatijih DJ-eva svijeta Hardwell, ubacivši u set Pokemon theme song, na opće oduševljenje prisutnih.